A sportolók sportolnak, amitől, gondolná az ember, egészségesebbek lesznek és védettebbek.

HA senki sem szűri őket speciális, terheléses sportkardiológiai vizsgálattal, akkor VESZÉLYES lehet a sportélet a számukra. Nem minden szívet lehet meghajtani.

Könyörgöm, meddig tartana kötelezően vagy államilag vagy csapattulajdonosilag elvinni a sportolókat egy sportkardiológiára,

kiderülne, ki az, aki számítson hirtelen szívhalálra, ha a továbbiakban is sportol.

Vagy aki erre tette fel az életét, az így is, úgy is sportolni fog, és akkor sem hagyja abba, ha kiderül, hogy neki a szíve erre nem alkalmas?

Nem kellene szűrni esetleg a TF-en is?


Itt az eredeti hír:

Szívleállás következtében meghalt szombat este Dani Jarque, az Olaszországban edzőtáborozó Espanyol labdarúgócsapatának 26 éves kapitánya.

A spanyol gárda vasárnap felkészülési mérkőzést játszott volna a Bolognával, a meccset a tragédia miatt törölték. A klub közleménye szerint a játékos délelőtt még együtt edzett társaival. Médiaértesülések szerint kora este, amikor éppen várandós barátnőjével beszélt telefonon, összeesett covercianói hotelszobájában. A nő azonnal értesítette a klub tisztségviselőit, akik eszméletlen állapotban találtak rá. Az Espanyol vasárnap visszautazik Barcelonába, Jarque holtteste azonban még Olaszországban marad, ahol elvégzik a boncolást. 

"A csapat orvosa megpróbálta újraéleszteni, defibrillátort is használt, de nem járt sikerrel. Néhány percen belül megérkezett a rohamkocsi a közeli Firenzéből, a mentősök is próbálkoztak az újraélesztéssel, de nekik sem sikerült. Egy óráig küzdöttek az életéért" - idézi fel a történteket az Espanyol honlapja. 

"Tébolyult fájdalmat érzünk és osztozunk kapitányunk családjának gyászában" - teszi hozzá a közlemény.
A futballista a klub saját nevelésű játékosa volt, végigjárva a ranglétrát lett az első csapat meghatározó tagja, 2006-ban Király Kupát nyert, 2007-ben pedig bejutott az UEFA Kupa fináléjába társaival. Néhány héttel ezelőtt nevezték ki csapatkapitánynak.

A bejegyzés trackback címe:

https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr271307127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anabelle_ 2009.08.13. 14:48:22

Dr. Marton Anna nyilatkozta ezt a WEbBeteg számára:
"A hirtelen szívhalál gyakran kiszámíthatatlan: szívbetegeken illetve ismert szívbetegség nélkül is előfordulhat, az első tünetek jelentkezése és a halál között legfeljebb egy óra telik el."

Anabelle_ 2009.08.13. 14:50:08

Amerikai kutatók most összegyűjtötték azokat az eseteket, melyeknek pontos körülményei ismertek voltak. Hat év alatt bekövetkezett 486 ilyen tragédia történetét dolgozták fel.

A fiatalok részvételével rendezett sporteseményeken néhány naponta előfordul hirtelen szívhalál.

Általában nincs megelőző tünet: az áldozat összeesik és meghal, de az első percekben még jó az újraélesztés esélye.

manofinca 2009.08.14. 10:19:02

hááát ..szerintem borzasztóak ezek a szívhalálok..:(nem akarok bántani senkit de a sportolok túlterhelése + különféle gyorsitók szedése okozhat ilyen gondot neem???
süti beállítások módosítása