A vény nélkül kapható gyógyszerekről azt tartja a lakosság, hogy ártalmatlananok, enyhébbek.- derül ki a Magyar Gyógyszerész Kamara felméréséből. Sziklai-Horváth Attila, az MGYK egyik vezetője felhívja a figyelmet, hogy ez tévhit. "A májkárosodás vagy a gyomorfekély pedig akár tíz nap alatt is kialakulhat a szakszerűtlen gyógyszerszedések miatt."


Rubophen

Széles körben használható láz- és fájdalomcsillapító. Hatékonyan alkalmazható fejfájás, fogfájás vagy ízületi és reumatikus fájdalmak esetén. Csakhogy nagyobb adagokban alkalmazva - tartós szedés esetén - a májszövet visszafordíthatatlan pusztulásnak indul, és a probléma halálos kimenetelű is lehet.

Algopyrin

Szedésének leggyakoribb mellékhatása lehet az émelygés, az étvágytalanság, a hányás és a csalánkiütés. Számos káros mellékhatása közül talán a legfenyegetőbb az immunrendszerre gyakorolt káros hatása. A tartós Algopyrin-szedés következtében a szervezet fehérvérsejtszáma rohamos csökkenésnek indulhat. Ennek tünete a láz, a hidegrázás, a nyelési nehézség, a garatkörnyéki vagy ivarszervi gyulladás lehet. Ezenkívül olyan légzőszervrendszeri mellékhatások is jelentkezhetnek, mint az asztmás roham.

Fő kérdésem az, hogy amennyiben ezekre fel kell hívni a figyelmet, tényleg károkat okoznak, miért nincs vele tele a sajtó? Miért nem tudják az emberek?

A bejegyzés trackback címe:

https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr841320078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobó1 2009.08.19. 19:06:33

ha annyi esze van embernek hogy ész nélkül szedi a gyógyszert ....hááát lehet megérdemli?!....az algopyrint viszont csak receptre lehet kapni ...legalább 1 éve de lehet hogy régebb óta .....bocsika:))....+1 sok mindennek utána lehet nézni nem kell várni a sült galambot!:)
süti beállítások módosítása