Ahol étkezem, és van hölgytársaságom, szóba kerül. A szebb, a legszebb is közülünk fogyókúrázik.

Az biztos, hogy a szépségideálnak való megfelelés az elsődleges cél. De az ember nem egy doboz; hogy beteszel bele egy célt, észleli, és utána a nap hátra lévő részében azt vakon követi. Egyikünk sem úgy diétázik, hogy folyamatosan és lelki rezdülések nélkül követne - kísérő gondolatok nélkül - egy gépies szabályt. Nem. Minden egyes megéhezés, étkezési alkalom egy-egy lelki gyakorlat ilyenkor. Gondolatok kísérik az éhség legyűrését, az ételválasztást, a tükörbe nézést, ruhavásárlást ... nem kell sok lépcső, hogy belássuk: az énkép minden pillanatban jelen van, és ez a gyakorlat a nőknek az énkép, önmegvalósítás része.

Épp ezért, ha van kedvetek belegondolni, mondjátok el egymásnak:

  • - Milyen gondolatok kísérik azt, amikor megéheztek?
  • - És amikor finomat ettetek?
  • - Egy esküvői kirúgás a hámból hogy jelenik meg másnap?
  • - Mit fogtok "megszerezni" akkor, ha eléritek a kívánt testsúlyt?
  • - Miben gátol a jelenlegi súlyod? Tudtok ilyet mondani?
  • - Miben lesz más az életed/életetek, amikor elértétek a kívánt testsúlyt?
  • Szerző: Gyimesi Andrea pszichológus

    A bejegyzés trackback címe:

    https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr781383241

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    karész 2009.09.18. 10:58:48

    Szerintem manapság kicsit túldimenzionáljuk az evés-kérdést. Régen, amikor csak annyi volt, amennyi épp elég volt, nem volt kérdéses, mit és mikor nassolunk és hogy megfelelő-e a testzsír százalékunk.

    Anabelle_ 2009.09.18. 15:16:25

    De valamiért manapság mégis probléma ez többeknek, vagy nem így látod, Karész?
    Szerinted, szerintetek miért kerül ez elő?

    nokomi 2009.09.18. 15:36:18

    Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ha egy nő végigmegy az utcán és megnézik (finoman, nem arra gondolok, hogy fütyülnek, nem a szemedbe néznek, hanem lejjebb két dombra)akkor az jó érzéssel tölt el. Azonnal lehet ezt észlelni, ha felszedsz pár kilót...
    A többletkilók természetesen a mozgásban (torna, kerékpár..)is zavaróak lehetnek. Az, aki életében mindig többletkilókkal küzdött, és sikerült végre elérnie egy álomhatár küszöbét is, az tudja, miről beszélek.
    Utána Ő már oda fog figyelni magára. Utána az már tényleg nagyon zavaró, ha nem kapod a visszajelzéseket.

    netke 2009.09.20. 16:22:25

    Sokat olvasgattam mostanában erről a kérdésről. Legmesszebb a német orvosok jutottak ebben a kérdésben. Rájöttek, hogy gyógyszerekkel nem lehet segíteni a lefogyást. Az emberi test komplex szerkezet és ha egyik oldalról hatnak az éhségérzetre, akkor a szervezet egy másik oldalon gondoskodik arról, hogy a testsúlyt, amit elért megtartsa. Minden fogyókúráért bosszút áll. Egyik módja a testsúly kontrollálásának, ha nem hizunk el. Ahogy felszedtünk 2-3 kilót, azonnal reagálni kell rá. Aki sokat szedett fel, az biztos lehet abban, hogy minden fogyókurának hízás lesz a vége.A zsirszövet egy hormont termel, ami követeli a magáét és lehet bármennyire erős valakinek az akaratereje, bizony ez annál is erősebb. Társakkal sikerülhet, ha az a társ odafigyel, segit, meggyőz, szeretettel hat a másikra. Minden fogyókúrázó olyan, mint egy ember, aki épp egy kábitószerről szokik le. Ideges, kötekedős, szidja azt, aki beleszól a dolgába. Ehhez bizony nagyon nagyon jó társnak kell lennie a segitőnek. Nekem annak idején a lányom segített. Szeretettel, aggódással, törődéssel, kedvesen. Igy lehet, vagy fizikai erőfeszítéssel. Torna, edzés, vagy fizikai munka, a lényeg, hogy a testnek el kelljen égetnie a feleslegesen felhalmozott zsirt. Ez azonban lassú és nagyon fárasztó. Ehhez is segítség kell, csak ehhez kissé kevesebb.
    süti beállítások módosítása