Anabelle_ 2009.09.17. 17:56

Fogfehérítés

Utóbbi időben egyre több helyről hallani a fogfehérítésről. Újra ragyogó fehér mosoly, magabiztosság, stb, stb. Nézzük, hogy is állunk ezzel!

Ma a fogfehérítés két nagy csoportját találhatjuk: az otthoni és a fogorvosi módszert. Közös bennük a hidrogén peroxid. (Úgy látszik, mindenhol ezt használják.. gyakorlatilag hajszőkítő cuccot is rakhatnánk a fogunkra)

Az otthoni előnye, hogy olcsóbb, nem kell órán keresztül vicsorogni, többször használható. Hátránya, hogy ugyanúgy el kell menni orvoshoz a fogfehérítő pasztát a fogon tartó ív elkészítéséhez, illetve azt mondják, nincs szakmai felügyelet.. Ebben lehet is valami, mert láttam már otthon fehérített fogsort, melynek a fele fehéredett, az ínyhez közeli rész azonban nem..

A fogorvosi fehérítés előnye az állítólag nagyobb hatékonyság, a fogorvosi felügyelet, az egyenletesebb fehérítés. Hátránya a magasabb ár.

Fájdalmatlan? Hát igen.. maga a fehérítés az, de utána olyan érzékeny lehet a fog tőle, hogy az almát el lehet felejteni pár napra.

Azonnali? Nem biztos... Ha lepedékes, fogköves a fog, akkor előbb azt kell leszedni.. Ez is előny a fogorvosinál, hogy ott tuti eltávolítják a cuccot, mielőtt nekiállnának a fogkövet fehéríteni.

Lézer? Kék? Plazmalámpás? hát aki ezen ki tud igazodni... Azt hiszem, marketing az egész. Sem a neten, sem a fogorvosoktól kérdezve nem kaptam máig érthető választ, melyik szó alatt pontosan mit értenek...

Saját tapasztalat: plazmalámpás megoldás egy óra alatt, lelkiismeretes orvosnál tényleg fehérebb, ám pár napig fájdalmasan érzékenyebb fog...

A bejegyzés trackback címe:

https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr21388852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liriell 2009.09.18. 09:23:27

Én pár éve az otthoni fogfehérítést próbáltam ki és elég mocerás. Két héten keresztül minden éjszaka úgy aludtam, hogy rajta volt a fogamon. Kényelmetlen! Valószínű, hogy 1-2 év múlva újra fehéríteni kell, de az biztos, hogy a fogorvosra fogom bízni. Már arányleg megfizethető áron elvégeztethető.

nokomi 2009.09.18. 15:27:21

Az én fogam elég fehér. Az üzletekben lehet kapni különböző márkák alatt (pl. 7 nap alatt fehérebb) fogfehérítő fogkrémet.
Azt még bevállaltam itthon, de ha valaki azt mondaná nekem, fehérítsem ki a fogamat, biztos fogorvosra bíznám.

manofinca 2009.09.19. 00:05:29

Aki beválalja -jól nézzen utána a dolgoknak.

a finnyás 2009.09.21. 10:07:50

A fogorvos az akit az ember úgy választ, látogat hogy megbízik benne ezer éve hozzá jár. Viszont a fogfehérítésnél hasznos ha az ember olyan helyre megy ahol szakmailag profi környezet és fogfehérítésben gyakorlott fogorvos várja. Nem biztos, hogy a jó öreg régi jól bevált fogorvos erre a legmegfelelőbb. Higyjétek el , tapasztalat....
süti beállítások módosítása