Tegyük fel, hogy Anikó egy középvezető, aki szerelmes egy férfiba, de az nem akar gyermeket. A többi férfitól herótja van, megvezetni nem szeretné a szerelmét. Mit tehet, hogy gyermeke legyen?

Tegyük fel, hogy Marcsi nem tartja magát szépnek és 5 éve nem talált férfit, akinek el tudta volna fogadni a közeledését. De gyermeket azért szeretne.

Tegyük fel, mindketten rendelkeznek anyagi és érzelmi erőforrásokkal a gyermek felnevelésére. Milyen lehetőségeik vannak?

Spermabankot csak akkor vehetnek igénybe, ha reprodukciós képességükkel baj van. De ezekben az életekben nem az egészségi állapot hibádzik, viszont fontos érzelmi és életvitelbeli kérdések merülnek föl.

Ha egy modern nő nem akar vagy nem tud tartós kapcsolatot létrehozni, amelyikben a férfi hajlandó a közös gyermekválallásra, akkor is kötelező számára - HA gyermeket szeretne- a gyermeknemzéshez találni egy férfit, bármilyet, aki vagy beleegyezik a projektbe, vagy legalább is megvezetni valakit, hogy szed tablettát, és nemszedett...

"(4) Egyedülálló nő esetében a reprodukciós eljárás akkor végezhető el, amennyiben a nő életkora vagy egészségi állapota (meddőség) következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat."

2005. évi CLXXXI. törvény egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról. Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény módosítása

A bejegyzés trackback címe:

https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr131316881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobó1 2009.08.19. 19:09:43

na ez szerintem tök gáz!!!!!!!!gondolom pasi hozhatta az ominózus törvényt ...mert annyira jellemző!!!bezzeg ha a csaj nem szól ....hát elküldi a .....ba...jó nem???!!!

a finnyás 2009.09.15. 08:43:05

Az a baj, hogy akinek nincs gyereke, el sem tudja képzelni mit akar vállalni. Mekkora felelősség... Ez nem egy pasi, cipő, táska, hogy ha nem tetszik lecserélem..
Lehet, hogy hülyeség de én ebben maradi vagyok. Egy gyereknek meg kell adni a lehetőséget, hogy családban nőjjön fel, és legyen egy példakép akire felnézhet, tanulhat.
süti beállítások módosítása