Az OÉTI a Nestlé támogatásával felmérést végzett az iskolások között.

Nem jellemző a sport, jellemző viszont a szobában töltött, technikai eszközökkel megtámogatott szórakozás. Az étkezési szokások egészségtelenek, pedig a "fogyózás" mindennapos, a dohányzás nemkülönben, 60% rendszeresen dohányzik. 20% csak iskolába menet van szabad levegőn.

Az állami egészségügy 70-75 milliárddal kevesebb támogatást fog kapni jövőre, a privát egészségügy drága. Pedig lehet, hogy a mozgáshiány, egészségtelen táplálkozás miatt az igénybevétel nőni fog.

"A diákok 15-20 százaléka csupán iskolába menet tartózkodik szabad levegőn, a sportolásra fordított idő a tanulók 60 százalékánál naponta kevesebb, mint egy óra. A középiskolások szabadidős tevékenységei közül a tévénézés, számítógépezés, olvasás és zenehallgatás a legkedveltebbek. Tízből csupán három tanuló jelölte meg hobbijaként a sportot, a fiatalok mégis elégedetlenek fizikai állóképességükkel. A lányok 90 százaléka nincs kibékülve testsúlyával. 40 százalékuk rendszeresen diétázik, ahelyett, hogy táplálkozási szokásain változtatna."

A bejegyzés trackback címe:

https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr751316945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anabelle_ 2009.08.18. 09:41:40

"A liverpooli John Moores Egyetem tanulmánya szerint évente akár 12 kilót is le lehet adni az új videojátékokkal."

A Nintendo Wii-t úgy fejlesztették ki, hogy kalóriát égessen és növelje az energiafelhasználást. Le is mérték, tudományosan, hogy ez így akkor korrekt-e.

Cikk itt:
www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=17282

a finnyás 2009.09.15. 08:38:15

Az a baj, hogy a spanyol viaszt nehéz újra feltalálni. Amíg a szülők egész nap dolgoznak és nincs idejük a gyerekükre, kirándulásra, közös programokra addig persze, hogy otthon ülnek a gyerekek és tévéznek vagy miegymás(persze a szülő még örül is mert addig sem keveredik rossz társaságba, viszont a TV-ből meg más sem folyik mint a csontkollekciók, hülyítő reklámok stb.). Az alapokotól kellene változtatni ez pedig legalább 50 év lenne, és nem csak pénz és támogatás kérdése.
süti beállítások módosítása