A moszkvai bulizók elmentek egy lézershowra.

Többen közülük napokkal később vették észre, hogy látásuk megromlott,

orvoshoz fordultak, és kiderült, hogy egyes esetekben visszafodtíhatatlan a kár, és 80%-os látásvesztés történt.

Mi is történik ilyenkor a szemben?

A lézerfényt szőrtelenítésre is használják. A szem arra van kitalálva, hogy minél több fényt elnyeljen. A lézerből elég egy villanásnyi is ahhoz, hogy azt elnyelve a retina "felforrjon". Ez akár csak napokkal később okoz tüneteket, de akkorra már visszafordíthatatlan károkat is képes okozni.

Érdekes, szerintetek sok ilyen eset történik? Vagy olyan ez, mintha azt ecsetelnék, hogy az autózás veszélyes, mert az autók körülöttünk nekünk jöhetnek, és mivel gyorsan mennek, testi sérülést képesek okozni?

Magyarországon gyakori az ilyen?


Az eredeti hír:

Összesen 29 partizónak sérült meg komolyan a szeme egy moszkvai buliban, amikor az ott használt lézerfény kiégette a retinájukat. A július 5-i bulit az orosz fővárostól 80 kilométerre rendezték, a résztvevők közül többen csak napokkal a partit követően fordultak orvoshoz szemproblémákkal.

„Mindannyian retinaproblémákkal küzdenek, jól láthatóak a sérüléseik. Egyes esetekben a látásvesztés mértéke eléri a 80 százalékot, márpedig ennek visszaszerzése szinte lehetetlen" - adott elkeserítő látleletet az egyik kórház szakorvosa.

A résztvevők szerint a környékre zúduló eső miatt az eredetileg szabadtéri bulit sátrakban rendezték meg, így az alaphelyzetben az ég felé mutató lézerek fényének egy része visszatükröződött a szórakozók szemébe.

Forrás: www.hirsarok.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://drtucc.blog.hu/api/trackback/id/tr711303084

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: wordpress hosting best 2018.05.31. 20:53:10

Rendben halad a MotoGP pálya építése Sávolyon - MAGYARORSZÁGOM.blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manofinca 2009.08.14. 09:40:25

Hát ez nagyon gáz....lehet jobban jártak volna ha eláznak....tanúság esőbe ne menj bulizni ...:))))
süti beállítások módosítása